На грозна гледка се натъкна дама в красив парк в Пловдив.

В зеления "Рибница" в "Кършияка" неизвестни си спретнали гуляй на масата за шах - дотук нищо лошо. Почистването на следите от пира обаче те "завещали" на служителите от почистващите фирми или будни свои съграждани.

Така бутилки от алкохол, газирани напитки, чашки, фасове и какво ли още не изненадали неприятно ранобудните посетители на парка в неделния ден.

Наглед баналния проблем за пореден път повдига въпроса пазят ли се общите пространства от същите хора, които са чести техни посетители?

Според пловдивчани - твърдо не. Хората отбелязват, че паркът не осъмва така за първи път. Като местни жители смятат, че пространството не се пази от самите деца и възрастни, които го посещават.

"Този парк е много хубав, но жалко че е тотално занемарен и изобщо не се поддържа! Има много какво да се направи, според мен. Всичко идва от нас хората", смята Илиана Д.

"Сто чистачки да съберат, кочината ще е все същата", отбелязва Златка М.

"Страшното е, че тези мизерници възпитават деца!", коментира Мария М.

"Всеки ден е така! Парковете се превърнаха в кочини, кръчми, пушални и тоалетни!", избухва Йордан Г.

 Сметта край масата вероятно вече е почистена, но подобни случки за пореден път напомнят, че трябва да се отнасяме отговорно към средата, в която живеем.