Парк в град Добрич осъмна със съборени табели.

Някои от информационните табели в парк в Добрич са изкривени, а други - повалени на земята. Вероятно извършителите на този вандалски акт са деца. Камелия Тодорова, жител на Добрич, става свидетел на това как деца на видима възраст около 13-14 години хвърлят кошчетата за боклук във въпросния парк, а когато синът й е посегнал да вдигне една от съборените табели, е срещнал вербална агресия от непълнолетните вандали.

Публикацията на Керанка Атанасова относно съборените табели предизвика бурни реакции в социалната мрежа Фейсбук, а основите въпроси, които си задават жителите на Добрич, са два. Първият въпрос е - къде е общината, а вторият - къде са родителите на децата вандали? Ще се опитаме да дадем отговори на тези въпроси чрез коментарите на добричани в мрежата.

Самата Камелия Тодорова, която сподели, че синът й е срещнал агресия, когато е решил да вдигне една от табелите, признава, че общината доста пъти сменя и оправя въпросните табели и е категорична, че младежите, извършващи подобен акт, не са възпитани правилно. Пепа Димитрова споделя това мнение - тя заявява, че не общината е виновна, а тези, които си мислят, че са "голяма работа като разрушат нещо". Тя се надява да стане ясно кои са вандалите и да положат общественополезен труд, също да им бъде наложена и глоба. "Само това е оправията и преди това един хубав бой", добавя още Димитрова.

Вандали счупиха стъклата на 4 автобуса в София

Тодор Тодоров пък пита: "Къде е общинската полиция?", но според Иванка Узунова не е възможно на всяка крачка да стоят полицаи и да пазят всяка една табела.

Клементина Стефанова обобщава:

"От направените до тук коментари на мен ми стана ясно едно: за което е виновна общината си е виновна - почупени тротоари, плочи по центъра и много други, но за жалост има един много неприятен и това сме ние и нашите деца, които се възпитават на улицата!Деца - чупят стъкла на домове, удрят по слабите от тях момичета, мерят с яйца и много други простотии. Това вече не са нашите деца. Преди 10-15 години тези 13, 14 и 15 годишни ги нямаше. Кой трябва да се заеме с възпитанието им, мисля всички - обществото, родителите най-вече и в краен случай - полицията! В града стана невъзможно от наперени келешчета, които провокират възпитаните дец,а пък и цялото общество."

Снимки: Керанка Атанасова

Бургаски вандали шокираха пловдивчанка