Сестрата на 34-годишната жена, която загина при тежката катастрофа на пътя Червен-Асеновград, станала на 26 август, написа публикация в социалните мрежи, която GlasNews.bg видя.

Трагедията е пълна! Три са жертвите на зловещата катастрофа край Асеновград

Ето какво гласи тя:

"Тези дни изчетох какви ли не простотии и изказвания по отношение на тежката катастрофа, станала на пътя Червен-Асеновград, в която загина нелепо и несправедливо моята сестра - Надежда Филипова. Вижте я добре, прочетох какви ли не версии. Е, да ви кажа истината!

Тя не беше нито наркоманка, нито алкохоличка, нито безразсъден шофьор. Просто обикновено момиче, нечия сестра, дъщеря, приятелка и жена. Нямаше късмет, животът ѝ беше отнет от човек, на който му е било все тая! Затова приканвам всички: не карайте пили, под въздействието на наркотици, било то на лекарства. Ако забележите такива хора по улиците не мълчете, а сигнализирайте веднага. Спрете ги самите Вие, спасете нечий живот!

Не шофирайте безразсъдно, нека не умират невинни хора!

Родители, възпитавайте децата си не им угаждайте толкова - за този лукс се плаща твърде скъпо, интересувайте се от тях, обяснете им, че никой не вечен и безсмъртен, не им купувайте скъпи коли, защото такава е модата… тази мода убива вашите деца и нечии други деца, майки ,бащи ,баби, дядовци, братя и сестри...!

Не допускайте вашите близки, родители, приятели да сядат пияни зад волана, ако трябва се борете с тях, но не бъдете безразлични!

Обръщам се и към държавните служители на всички възможни институции в тази корумпирана държава със следното: Моля ви, не заставайте на страната на такива хора, дори и да са ви близки! По този начин не им правите добра услуга, напротив - подтиквате ги да продължат да правят грешки след грешки, докато не направят фаталната грешка, от която няма връщане назад!  

С Уважение,

едно момиче, което делеше една душа със своята сестра близначка в две тела; сега вече душа няма, има само празнота и тишина!"

Зловещата катастрофа с три жертви край Асеновград предизвика полемика в нета

ано повече хора чуят призивите Ви, защото е нелепо да се самоунищожаваме като нация по този начин… Крайно време е като общество да направим нещо по въпроса, ако не изискваме от управници и институции да си свършат работата нищо добро не ни чака…", коментират асеновградчани под публикацията във Facebook, след като изказаха своите съболезнования.