Личният шеф готвач на италианското кралско семейство оглавява кухнята в един от най-добрите пловдивски ресторанти. Шеф Ива Роспи е новия звезден член на екипа на хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center и италиански ресторант Il Monte.

Тя е с 30-годишна успешна кариера в Италия, Русия, Щатите, Сингапур, Швейцария, Франция, Австрия и Дубай и шеф готвач, работил над 15 години за италианското кралско семейство.

Шеф Ива е член на Италианската академия за професионална кухня Academia della cucina Italiana и на Италианската асоциация на готвачите на регион Пиемонт Federazione Italiana cuochi. С нейния невероятен опит, страст и познания, тя е готова да сподели тайните на автентичната италианска кухня с пловдивчани.

Като посланик на италианската култура, с нейна помощ ще можете да дегустират великолепни шедьоври. Кулинарната история на бившия кралски готвач Ива Роспи е толкова ароматна, колкото класическите италиански ястия, които ще поднася в ресторанта.

На 18 години тя открива любовта си към готвенето. Шеф Ива работи в ресторанта на баща си в продължение на шест години, издигайки се в редиците от готвач на комис до су готвач. Тя се премества в Торино и учи в Universidad del Gusto, за да научи професионално готвене. Също така работи в ресторанти там повече от десетилетие, преди да получи работата на живота си като кралски готвач.

През 2006 година попада на съобщение в списание, че известното италианско семейство търси личен готвач. Тя изпраща молбата си, въпреки че е уведомена от агенцията за набиране на персонал, че "няма шанс, защото има много кандидати", но въпреки това избират точно нея.

Ето и някои интересни факти, които Шеф Роспи разкрива в свое интервю.

- Най-предизвикателното ястие, което сте приготвили?

- Най-голямата риба тон, която тежи 100 кг.

- Коя е най-екзотичната храна, която някога сте опитвали?

- Нека помисля... Жаби.

- Кой е любимият ви град за гастрономически туризъм?

- Firenze.

 

- Ако животът ви беше ястие?

- Zuppa di pesce – Супа букет от риби. 

„Имайте страст. Ако нямаш истинска страст, никога няма да бъдеш добър готвач”, категорична е Шеф Ива Роспи.