Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин, където по-рано днес имаше експлозии.

Двама души са в тежко състояние, те са извадени от складовете от пожарникарите. Имаме информация за още двама души, които евентуално са вътре. Уточнява се един или двама, комуникацията между собствениците и работниците е сложна, и не се знае кой къде е бил.

На около 500 метра от експлозиите е паднала осколка върху склад на голяма хранителна верига, в момента и тя гори, допълни Стоянов.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, каза Стоянов. В момента човекът е при нас.

Ако наистина са пълни тези складове, предполагам, че още дълго време ще гърмят. Имаше колеги, които влязоха максимално близо, за да извадят пострадалите, каза още Стоянов.

Очаквайте подробности!

Взривове, огън и дим в складове за фойерверки край Елин Пелин, има ранени ВИДЕО+СНИМКИ

BG-ALERT с предупреждение за жителите на Елин Пелин

Пламна и склад на голяма хранителна верига до Елин Пелин

Стопкадър: Нова