В началото на тази седмица, в Бургас, шофьор засне тревожен момент, при който дете преминава опасно през улицата. Ситуацията принуди друг шофьор да натисне рязко спирачките, за да предотврати възможна катастрофа. Видеото, заснето от шофьора, показва колко неочаквано детето се появява на пътя и колко бързи реакции са необходими, за да се избегне сблъсък.

След инцидента, авторът на видеото отправя призив към всички родители. Той настоява те да обърнат специално внимание на обучението на своите деца относно правилата за безопасно пресичане на улиците. Родителите трябва да обяснят на децата си колко важно е да се оглеждат в двете посоки преди да стъпят на пътното платно и да пресичат само на обозначените за това места, като пешеходните пътеки. "Родители, моля давайте пример и обучавайте децата си как да се държат на пътя!", написа авторът.

Майка коментира, че не винаги всичко е до пример. "Малкото ми е с неуточнено изоставане в развитието. Толкова много съм му се карала, дори един път шофьор му се разкрещя хубаво и все още изскача брутално на пътя.", написа жената.