Паркирането се превръща в конфликтна тема в София, а често споровете между водачи и пешеходци се решават със съвсем необичайни методи.

Посегателства срещу паркирани коли, туби на асфалта, цапане със смет и други са само малка част от арсенала на "воюващите" страни. На последно, но не и по важност, място идват и листчетата хартия, даващи често неблаги определения, изразяващи мнения и сипещи заплахи.

Именно такава е и следващата случка от софийските улици, която откриваме в социалните мрежи. Шофьор с лъскав джип намерил бележка със страшна закана на предното стъкло на паркираната си в "Дружба" машина. Бялата кола била паркирана пред буса на стопанина си, но това не се харесало на някои местни жители. "Другият път ако спреш така, ще останеш без огледала", пишело на бележката.

На диагонал: джип превзе и тротоар, и бордюр в София СНИМКА

За случката разбираме от разказа на стопанина на бялото "Порше", който изразява бурно недоволството си от полученото послание, като допълва, че ще продължи да спира по същия начин.

Столичани са възмутени от заканата за посегателство за чужда собственост, но критикуват и паркирането на своя съгражданин, на което намират кусури. Някои споделят своя горчив опит, а други призовават водача да се вслуша в призива.

"С тази закана, която са ти отправили, аз бих преосмислил паркирането по този начин", отбелязва Християн М.

"Дай си номера на автомобила и на буса ти, да видим КАТ какво мислят за паркирането ти/ не спиране! Много сте ербапи, ама не спазвате законите!", призовава столичанин.

"Иначе щом си е Ваш буса и аз не виждам проблема, там редовно си се спира така, щом запушвате Вас си..  Явно неопитна и объркана млада шофьорка, която с мини купърче й е трудно да излезе от местата при храстите", коментира Велизара Кирилова.

 Снимки: Илия Маринов/Facebook

Отново удар на безумния светофар, където Зорница загуби живота си! Докога?