Лятото е перфектно време за отслабване, защото жегата ни прави по-малко гладни. А в храненето е добре да се наблегме основно на зеленчуците. Тези и други съвети даде шеф Силвена Роу.

Нейната сутрин започва по един и същи начин, защото трябва да има рутина и навици в съня и ставането. Тя задължително пие чаша лимонова вода, защото според нея пречиства черния дроб и хидратира, а след това и зелен чай заради съставката л-тианин, който по думите ѝ е важен за клетъчното здраве.

Силвена Роу отбеляза в ефира на Нова, че ако вечеряме около 17.00 и успеем да не ядем до 10.00 - 11.00 на другия ден ще е много полезно за организма, който така се пречиства. Тя отбеляза, че хората нямат време, но трябва да се приоритизира и подчерта, че в България има много качествена храна, особено плодове и зеленчуци, които трябва да са основната храна в жегите.

Роу подчерта, че не трябва да се прехранваме с протеини, а по-малкото хранене е превенция на претоплянето. Според нея тараторът е най-подходящата храна за лятото в България. Тя изтъкна и качествата на българското кисело мляко. 

Относно хидратирането Силвена Роу препоръча водата да има електролити. За целта може във водата да се сложи щипка сол. Сезонни плодове като динята също хидратират, а малко череши преди лягане насърчават съня.