Жители на Анево излизат на протест срещу мярката за неотклонение, която съдът определи на шофьора, блъснал жена и дете в село Анево. Припомняме, че при пътнотранспортното произшествие двегодишната Цветозара загина, а баба и Цонка, на 53 години е с много наранявания и се бори за живота си.

Родителите на загиналото дете Ивелина и Станимир Станеви са категорични, че искат шофьорът да е в ареста, а не на свобода. "Това няма да ни върне детето, но не може човек с положителна проба за марихуана да бъде на свобода. Дори да е пил хапчета и от тях да се е получил резултат за лечебен канабис, които съдържат, той пак няма право да шофира. Искаме да лежи в затвора!" - откровени са родителите.

Първи думи на родителите на убитото дете в Анево


Протестът е насрочен за 9:00 часа на 21 април пред сградата на Апелативен съд в Пловдив. Час по-късно, в 10:00 часа, започва съдебно заседание, на което мярката за неотклонение на 72-годишния шофьор ще бъде гледана отново

Протестът в четвъртък е обявен за мирен граждански срещу неправомерното освобождаване на убиец. Целта на протеста е гражданите да изразят своите активни позиции по въпросите "Как е възможно убиец с положителни проби за марихуана да бъде пуснат на свобода?", "До кога ще продължава беззаконието в нашата страна?", "До кога държавата ни ще прикрива престъпления?".

Пенсионерът, блъснал и убил дете в Анево, бил дрогиран


Организаторите съобщават, че има организиран превоз за желаещите да се включат в протеста в четвъртък. Автобус ще тръгне в 7:30 часа от крайна спирка Анево.

Оперират пометената жена в Анево