Немската овчарка, за която имаше сигнал, че е тормозена и живее в лоши условия в Мараша, вече тотално е скрита от външна среда. Преди дни, по думи на живеещи в квартала, собственикът е "решил" проблема, като е облепил с вестници прозорците на помещението, в което животното прекарва по-голяма част от времето си. Така четириногото едва ли се радва на светлина, а вероятно градусите в помещението са изключително високи.

Преди дни TrafficNews публикува разказ на пловдивчанин, който заяви, че кучето прекарва повечето си време в помещение, наподобяващо на магазин. По думите на читатели човекът, който се грижи за овчарката, е с нехуманно отношение, а имотът, където го е настанил, е изключително мръсен и се намира на ул. „Лебед” № 10. Сигналът разкрива още, че доста хора са ставали свидетели как човекът, който го разхожда, не го храни достатъчно, малтритира го, а понякога по думи на пловдивчаните, го бие с тръби или пръчки.

Живеещ в района отново коментира, че към момента не може да се види дали животното е там, защото вестниците, които собственикът е поставил, пречат. След първия материал, публикуван в медията ни, мястото беше посетено от полиция. Тогава обаче кучето беше преместено от адреса, а по-късно, когато собственикът го е прибрал, полиция не е дошла на място.

Преди няколко дни живеещи в района отново са подавали сигнали към 112 , но никой не се е отзовал след първото посещение.

"Съседите са ядосани заради мизерията, която е в помещението, навсякъде има мравки и хлебарки , не знаем вече какво да направим никой не си мърда пръста, звъняхме и на Четири Лапи, за да съобщим и единствено получихме отговор - "ще ви върнем обаждане". Институциите не ни обръщат внимание," разказаха живеещи в района.