14-годишният Момчил от село Галата е загиналото дете в катастрофа при ловешкото село Български извор, за която GlasNews съобщи по-рано. 

Момчето е загинало намясто след сблъсъка, съобщава "Труд". Другото дете, участвало в инцидента, е настанено в болница в критично състояние, като медицинските екипи полагат усилия да спасят живота му.

Припомняме, трагедията се разигра в късния следобед. По първоначална информация на МВР моторист помита две деца, които са се движели със скутери по главния път. Тежко е състоянието на двамата ранени от катастрофата. Мотористът, помел две деца на скутери, е едва на 17 години. 

Тежка катастрофа по пътя София – Варна, има блъснати деца, едното е загинало*

От Центъра за спешна медицинска помощ информираха, че двамата ранени са на 17 години, в тежко състояние. Предстои да бъдат транспортирани към лечебно заведение в Плевен.

Районът на инцидента е затворен за движение. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: Сопот – Угърчин – Дерманци – Торос – път I-4 и обратно и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Образувано е досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура – Ловеч.

Село Български извор все още е основна пътна артерия по маршрута София-Варна. 

Местни жители настояват магистралата час по-скоро да бъде отбита от населеното място, тъй като инцидентите в района са ежедневие.

Преди броени дни пък доклад на Институт за пътна безопасност посочи именно отсечката Боаза-Български извор като една от най-опасните в цялата страна - с много ПТП-та, огромен брой жертви и тежко инвалидизирани хора, оцелели по чудо от катастрофи в региона.