Стана ясно кой е загиналият моторист в смъртоносната катастрофа, почернила Варна на 24 юни.

Това е полицаят Аспарух Димитров, който е служил в частите "Сигма" към 1-во РУ в морската столица. Детето му, което пътувало с него, пострада сериозно при сблъсъка.

Информацията разпространяват познати на мъжа, които изказват съболезнования за кончината му и се молят за оздравяването на детенцето, което е настанено в реанимация с множество травми и опасност за живота.

Припомняме, че катастрофата стана по пътя за кв. "Виница". 23-годишна шофьорка предприела обратен завой на забранен участък от пътя, без да пропусне движещия се в насрещната лента мотор на служителя на реда.  Пробите за алкохол и наркотици на водачката са отрицателни.

"Молете се да се пребори и възстанови детенцето му, състоянието му е тежко! Светъл път, приятелче! Пътищата ни са гробища!Млади хора загиват ежедневно!", призовава Невена Иванова.

Тя повдига и темата за серията от катастрофи в страната, които отнемат ежедневно животи. Вижте публикацията ѝ:

"Снощи, при пореден пътен инцидент във Варна беше отнет животът на Аспарух Димитров - полицай! Молете се да се пребори и възстанови детенцето му, състоянието му е тежко! Светъл път, приятелче! Пътищата ни са гробища! Млади хора загиват ежедневно!

В държавата ни правилата за движение по пътищата не се спазват! В България нямаме самосъзнание да пазим живота на всички участници в движението!

България няма ефективно законодателство срещу нарушители и убийци на пътя - нито има справедливи наказания!"

Моторист загина в катастрофа, дете е с опасност за живота