Дарение от 1500 евро направи българка, живееща в Канада, на мъжа, който намери в Смолян портфейл с голяма сума пари и дебитни карти и ги върна на собственичката й, съобщи БНР.

Българката прочела и видяла репортажи за благородната постъпка на родопчанина и решила да му помогне.

Припомняме ви, че 30-годишният Илия Савов намери раницата, в която бил портфейлът с парите, по време на автомобилното състезание "Смолян-рейс", което беше в подкрепа на 24-годишно момче, останало неподвижно след катастрофа.

Собственичката им награди Илия със 100 лева, които обаче той остави в кампанията за неподвижния млад мъж.

Добрината днес: Бедният Илия върна портмоне със 7000 лева и 9 дебитни карти!

"Много пъти съм се уверил, че доброто се връща. Получих по банкова сметка 1500 евро от жена, която се казва Стефка от София и живее от доста години в Канада", каза Илия и допълва, че оставил парите за черни дни.

"Тези пари ще седят за такива дни, когато съм без работа, като имам нужда от средства, като не съм на работа. Чакам да почна работа на Пампорово. Искам да благодаря на жената - да е жива и здрава, цялото и семейство да бъде благословено и да има такива хора", сподели още той.

Това далеч не е първият случай, в който Илия намира загубени пари и ги връща. През миналия декември се натъкнал на портмоне на тротоар в близост до хранителен магазин в центъра на Смолян.

Видял, че вътре има солидна пачка пари, и влязъл в магазина да пита дали някой не си е загубил портмонето. В същото време дошла 80-годишна жена, която си го познала. След като разбрала за постъпката му, тя му благодарила и почерпила и него, и продавачките в магазина с шоколади.

Десетки смолянчани, които познават отдавна кръглия сирак, аплодират постъпката на Илия в социалните мрежи. Други пък подмятат, че е можел да си понареди всекидневието с парите, които е върнал.

Мечтата на младия мъж обаче е да има собствен дом и семейство.

"В сърцето ми има тъга. Самотата е тежко нещо. Най-трудно е вечер, когато се прибереш и си сам и няма с кого да споделиш деня си", казва Илия.