Столичанин сподели "кочината" около контейнери за отпадъци в квартал "Стрелбище". 

"Поразходих се пеша из квартала да свърша някои задачи тази сутрин. Срамно е какви хора живеят сред нас и в каква кочина превръщат иначе прекрасния ни район", написа Мартин Русев в публикация в социалните мрежи, която видя GlasNews.

Публикацията бързо събра гневни коментари и реакции.

Жена коментира гледката с думите "тъга" и "срам", а други коментиращи изтъкнаха спешната нужда от налагането на глоби на вършителите, но не всички са съгласни, че това е единственото, което трябва да се промени. "Как ще ги глобят? Трябва на всяка улица да се дебне. Според вас, МВР ли трябва да следи това? То е повече до култура, която явно липсва. Иначе и аз съм за тежки глоби...", пише мъж.

"Не спирам да подавам сигнали за боклука по различни улици в квартала, но органите си измиват ръцете с всеки отговор. Проблемът е много, много по-дълбок, с оглед на откритите 240 нерегламентирани сметища само около София, а снимката тук е само илюстрация на крайния продукт на корупцията и бездействието на държавата. Естествено, не изключвам човешкия фактор с ясно видими дефицити, но това наистина е само върхът на пирамидата.", пише друга жена.