Свада между гратисчия и контрольор в столичния градски транспорт завърши с бой.

На такива сцени често стават свидетели пътниците в градските и крайградските линии на София. Контрольорите пък са едни от най-мразените хора в столицата, нищо че те просто си вършат работата.

Гратисчии без билет често проявяват агресия към служителите на общината, които просто изпълняват своите задължения. Друг път пък се случва точно обратното - служители на общината превишават правата си и се държат недопустимо. Къде е истината и кой кога е в правото си, няма как да знаем. 

Но за такъв скандал разказва контрольорката Анита Антониева пред bTV.

Контрольорки от градския транспорт използваха сила и не дадоха на жена да си тръгне ВИДЕО

За случилото се ви разказахме още вчера. Сега обаче се появява и другата гледна точка - тази на общинската служителка.

Гратисчийката пътувала без билет и карта в продължение на 3 години. Нередовна била още от 2016 г. Контрольорката Анита и нейният колега се качили на проверка и тогава решили да свалят пътничката, за да я глобят.

"Като разбра, че ще дойде патрул, тръгна да бяга, за да не бъде наказана. Тогава аз я хванах и се опитвах да я спра, докато дойде патрула. Дръпна ми чантата, разкъса я. Хвана ме за косата, започна да ме скубе, ритници. Ухапана съм", разказа Анита Антониева.
Като редовен пътник в градския транспорт Руси Тодоров неведнъж е виждал подобни ситуации.

"Не заставам на ничия страна, защото и от двете страни си има проблеми и постоянно някакви вражди. Просто ни е такава държавата – Абсурдландия за съжаление", казва мъжът.

За последните три месеца глобените пътници са повече от 11 000.

Нередовната пътничка е установена. По случая има досъдебно производство.