„Направихме всичко възможно момчето да бъда извадено от автомобила  и да бъдe спасено, гледката беше ужасна, но всички, които се отзоваха на помощ действаха изключително адекватно.” Това разказа пред TrafficNews  свидетел, който се е отзовал на помощ  на 20-годишния Христо. Младежът, който бе състезател по гребане, загина в бруталната катастрофа на Коматевския възел.

Инцидентът се случи в края на август месец, малко след 22 часа. Автомобилът с марка BMW се е движел от бул. „Никола Вапцаров“ в посока Централна гара. Заради високата скорост, с която е карало младото момче, колата се е забила в стълб под Коматевския надлез и буквално се е усукалa около него, като автомобилът бе смачкан до неузнаваемост.

Дежавю в Пловдив: Вадят осакатено момиче от кола, размазана в същия стълб

Тежка техника от пожарната се наложи да разреже колата, за да извадят Христо. Той е пътувал сам. Въпреки, че лекари, пожарникари и отзовалите се хора опитаха да спасят младият гребец, той загуби живота си, след като бе откаран е в болница в изключително тежко състояние.

Сигурно е обаче, че хората отзовали се на помощ са направили всичко възможно, за да помогнат на младото момче. Един от тях заяви, че не познава пожарникарите, но искрено им благодари и категорично заявява, че са действали профисионално. 

„Бяхме трета кола, която спря, точно, когато катастрофата беше станала. Единият автомобил, който спря с мен  беше „Мерцедес” с регистрационен номер от Търговище. Минавайки , веднага видях затиснато лице в колата, това е причината да спра, за да помогна. След мен спряха двете коли и всички се втурнахме към автомобила, обадихме се на 112. Хората в Мерцедеса се оказаха лекари, бяха мъж и жена. Мъжът със сигурност беше медицинско лице. Момчето стоеше в смазаната кола, краката му бяха затиснати, но беше в съзнание, само каза , че го боли ръката. Отговаряш на въпроси, но се виждаше, че е в шок.  Искам да отбележа, че момчето имаше и поставен колан, който се пробвахме да срежем”, разказа мъжът, отзовал се на мястото.

Тежка катастрофа в Пловдив - режат кола, за да извадят пострадал СНИМКИ

През счупения прозорец , мъжът от въпросния Мерцедес  е поставил абокат с цел, когато пристигнат медиците, веднага да сложат система на пострадалия, коментира още свидетелят. Той посочи, че изключително професионално са постъпили всички, като не са се поддали на паниката.

„Пожарникарите дойдоха първи, много бързо. По професионални действия до сега не съм наблюдавал. Спряха камиона на пожарната, разтовариха цялата техника, така обмислиха нещата , че да не пречат и на движението , за да не се затваря пътят. Бяха два екипа пожарникари , всеки знаеше какво прави.  Действаха спокойно, като първите за по-малко от минута отрязаха вратата, другите отвориха багажника някак и изключиха акумулатора , за да може да не се запали превозното средство”, емоционално разказа пловдивчанинът .

Мъжът  добави, че заради затиснатите крайници на момчето е отнело повече време по изваждането му от автомобила . „Те внимаваха много , всички се бориха, за да го спасят. Този същия човек с Мерцедеса 1 час и повече държа лично системата на момчето , докато пожарникарите действаха. Искам да изкажа своите съболезнования към семейството, това е огромна трагедия”, завърши свидетелят.

Припомняме, че причините и обстоятелствата около пътния инцидент все още се изясняват. По образуваното досъдебно производство работят служители от сектор "Разследване на престъпления по транспорта".