Маноле посрещна своя празник с обновен площад. В навечерието на Рождество Богородично кметовете на Община Марица и на Маноле Димитър Иванов и Стоил Дишев прерязаха лентата на реновирания център на селото. С проект на МИГ-Марица и европейски средства е изградена модерна детска площадка за децата, а за младежите – фитнес зона, обновени са алеите, монтиран е нов шадраван. На площ от 3000 квадратни метра е подменена настилката пред читалище „Просвета - 1927“, засадена е нова дървесна растителност, поставени са автоматична инсталация за напояване на зелените площи, както и пейки, шахматни дъски, модерно енергоефективно осветление.

Отец Йордан направи водосвет и пожела Божията майка да закриля Маноле. Кметът на Община Марица Димитър Иванов, който е роден и живее в селото, поздрави жителите на Маноле.  

„Днес е празник за моето родно село Маноле. Имаме двоен празник, защото откриваме новия център и детската площадка. Доволен съм от новата му визия. Благодаря на кмета Стоил Дишев и на всички вас. Тази вечер ще празнуваме и децата ще открият тържествата в Маноле“, посочи в словото си Димитър Иванов.

Празникът откриха най-малките самодейци от танцов състав „Зорница“ към читалището с ръководител Генчо Тодоров. Децата с лъчезарни усмивки и много настроение озариха площада. Шестгодишната Здравка за пръв път пя пред публика, а 8-годишната Радостина изпълни „Баба не яла, баба не пила“. Певческа група „Манолски славей“ с ръководители Стойка Запрянова и Явор Куманов продължиха фолклорната програма.

Димитър Иванов награди най-стария жител на Маноле – дядо Димитър, който е на 95 години. „Желая на всеки да достигне моите години. През ноември, на Архангеловден ще навърша 96 години“, каза дълголетникът, а кметът му пожела и следващите години отново да е със своите съселяни на площада и да посреща празниците на селото. От своя страна Стоил Дишев награди най-малкия жител на селото – новородената Гергана.

„Благодаря на Господ, че ни дава здраве, сили и разум, за да продължаваме заедно да надграждаме и да прогресира нашето мило село Маноле. Благодаря на всички вас за подкрепата. Благодаря на моите приятели, които помогнаха празника да бъде незабравим. На Рождество Богородично заедно със Стоил Дишев сме подготвили водосвет за здраве на селото, на всички жители на общината. Заповядайте в параклиса. На аязмото ще пием от светената вода и ще раздадем курбан за здраве. Желая на всички благословение и да продължаваме заедно напред. Нека Пресвета Богородица ни пази и бди над нас, над нашите деца и семейства! Бъдете благословени! Да живее България! Да пребъде Община Марица и Маноле!“. С тези думи Димитър Иванов се обърна към жителите на Маноле, а след това събра децата от местния футболен клуб, които вдигаха спечелените купи, както и всички самодейци, и заяви, че се гордее с успехите им. Сред младите таланти са и двамата му внука Димитър и Иван, които са част от ФК „Марица“ и от танцов състав „Зорница“.

От своя страна кметът на Маноле благодари на Димитър Иванов и на екипа му за подкрепата. „Всичко, което правите е за благото на нашите жители и ще продължаваме да осъществяваме заедно проекти, за да бъде нашето село уютно място за децата ни. Желая ви здраве и успехи и нека Света Богородица ни помага“, посочи той. След това поведе хорото, което бързо се изви на три реда. Цяла вечер вървяха поздрави за кметовете на „Марица“ и Маноле, а Димитър Иванов приветства майката на футболната легенда Христо Стоичков – Пенка с любимата й народна песен „Търновска царица“ и я покани да поведе хорото. Тя грабна трибагреника и заигра заедно с малки и големи. Гайдари изпълниха любимата песен на кмета Иванов „Петко льо, капитанине“, както и букет от родопски песни. За народното веселие се погрижи оркестър „Марица“ с ръководител Хари Асенов.