Христо Пейнов разказа във Фейсбук за вдъхновяваща инициатива, в която са се включили малки деца, които са успели да преобразят запусната зелена площ до блока си в столицата в пъстра и красива градина.

„С децата от входа превърнахме тази година буренясала зелена площ до блока в цветна градина“, споделя Христо в публикацията си, която предизвика вълна от положителни реакции в социалната мрежа.

Мъжът разказва, че при прекопаването и подготовката на почвата, малките градинари са открили различни „сувенири“, натрупани там през последните 40 години – от стари закачалки и ключове до стъкла и дори тест за бременност.

Децата сами засадили семената на полски и други цветя, те ги поливали и наблюдавали как израстват.

Днес тази малка градина не само радва децата, но и внася цвят и свежест в живота на всички живущи в блока, както и на случайните минувачи.

„Благодаря на тях и техните родители за стремежа към съзидание! Бъдете дейни и облагородявайте поне пространствата около собствения Ви дом!“, завършва Христо Пейнов, призовавайки и други да последват примера на тези малки, но изключително трудолюбиви деца.

Публикацията му в социалната мрежа бързо събра близо 500 харесвания и множество поздравления към децата за тяхната инициативност и трудолюбие. Христо също така сподели и снимки от процеса на превръщане на буренясалата площ в цветна градина, които допълнително вдъхновиха хората.