Бащата на ученичката, блъсната вчера с чин от учителка в училище в софийското село Яна, обяви, че дъщеря му все още е в "Пирогов".

"В момента дъщеря ми е под наблюдение. До вчера беше с болки в коремчето и гърдите", посочи той пред Нова тв.

Мъжът разбира за инцидента от съученици на дъщеря му Соня и хуква към болницата, твърди, че никой от училището не му е казал до момента какво точно се е случило вчера.

На свой ред преподавателката обясни, че не искала да нарани 11-годишното момиче. Тя имала час по физическо възпитание и спорт с пети клас. Чула, че от съблекалнята се чувал огромен шум. Там били ученици от 6 клас, които би трябвало да бъдат в час по история.

Учителката чула крясък, пищене от съблекалнята и веднага се затичала натам, за да види дали всички са добре. Когато посегнала да отвори вратата, чула думите: "Бийте си, бийте се!"

Имало две първокласнички и 4 момичета от 6 клас. Преподавателката върнала първокласничките в час, както и ученичките от 6-и клас. Помолила колежката си закъсненията на 4-те момичета да бъдат отразени и казала, че са се били.

Пострадалото дете обаче отвърнало на тези думи, че учителката лъже. За да я респектира, тя вдигнала леко чина и след това той паднал на земята, като явно така са получени нараняванията й.

Учителска агресия прати 12-годишно в болница. Изпуснати нерви, удар с чин...

Момичето не показало признаци на болка, а казало: "Госпожо, ще ми блъснете телефона на земята, ще го счупите".

Райна Стоилова, директорка на училището в Яна настоя, че инциденти като този досега не са се случвали, но вербална агресия е имало, както и повишаване на тон.

"Много често се случва да се караме, защото децата не са дисциплинирани и нарушават вътрешния ред в училището. Децата имат проблем с дисциплината. Предстои да разговарям с учителката по физическо възпитание, защото вчера колегите даваха показания. Ще поискам обяснение и със сигурност ще се наложи наказание", каза още директорката.

"Оттук нататък ще я съдим. Детето е стресирано, уплашено", заключи бащата на пострадалата ученичка.

Учителка замери ученичка с чин в клас, прати я в "Пирогов"