Видео, което GlasNews.bg видя в социалните мрежи, е заснело как автомобил профучава на пернишката улица "Софийско шосе". На кадрите се вижда как кола с висока скорост изпреварва автомобила, който снима. В същото време в насрещното платно се приближава друг автомобил, но, вместо да се вмъкне в дясната лента, изпреварващият преминава между идващата кола и друга кола в същото платно, едва успявайки да избегне сблъсък.

Измъквайки се от опасната ситуация, водачът на автомобила минава и през регулирано със светофар кръстовище, на което в същия момент коли правят ляв завой.

Facebook страницата, която е споделила видеото, написа следното "Той е добро дете, не е правил такива неща до сега!", загатвайки, че шофьорът е млад човек, въпреки, че няма точна информация. Номерът на автомобила на нарушителя, на поне няколко правила в Закона за движение по пътищата, е PК0926BT. Не е ясно дали има подаден сигнал по случая. Страницата твърди, че това зависи само и единствено от автора на клипа, тъй като само той има правото да го направи.

Коментиращи са гневни, като част от тях настояха за отнемане на книжката на водача и поне няколко години затвор "потенциалния убиец", както те го назоваха.

Потребителят дори сподели адреса на извършителя, уточнявайки, че става въпрос за мъж, който има брат. „Единият от тях няма шофьорска книжка“, добавя коментиращият.