Мъж се обърна към водачите на пътя и повдигна един важен въпрос. Темата за толерантността на пътя. Той отправи апел към шофьорите и обясни защо.

"Уважаеми" фончовци и фончовици, като видите товарен автомобил, бус, пикап, камион и т.н. да карат бавно, не е нужно да свирите като селски панаирджии, защото причината да карат бавно най-често и вероятно е товарът, който превозват. Колегите няма да си прецакват и обръщат най-вероятно чупливата стока заради вашето бързане! Има една дума наречена "толерантност на пътя" и ако сте я пропуснали по-добре си стойте у вас! Спорен ден и безаварийна на всички по пътищата!," написа той.

“Усилваш музиката и хич да не ти е брат стока за хиляди левове заради някои бързак няма да плащам”, подкрепя коментиращ. “Ами в такива случаи, редно е камионът да пропуска от време на време колоната, на подходящи места... и така вече толерантността става взаимна...”, мислят други. 

“Понеже доста карам колело и то по най-натоварените пътища, винаги в час пик, мога да кажа, че всички са изключително толерантни, особено камионите. Изчакват ме където не могат да ме изпреварят и се разминаваме по живо по здраво с вдигнат палец. Не е трудно човек да влезе в положението на друг, просто светът е толкова изнервен, че и муха да те кацне и почва човек да псува. Повечето хора, дето свирят, дори не бързат - просто са си такива, производство на "демокрацията" или както я наричам аз анархия”, споделя велосипедист. 

Вие какво мислите по въпроса?