На видео се вижда как пловдивчанин си "играе" на телефона, докато шофира. То беше разпорстранено в социалните мрежи, видя GlasNews във Facebook.

Страницата, която е споделило видеото, написа, че водачът на автомобила минава през кръговото, а после и през пешеходна пътека. В това време отзад са се возили две деца, твърди страницата.

По непотвърдена информация, действието се развива в квартал "Тракия" на булевард "Освобождение". Регистрационният номер на автомобила в нарушение е РВ9021ВН.

Част от коментиращите предложиха по-строги наказания за шофьорите, които си играят на телефона зад волана. Те ги катагоризираха и като "убийци".

"Всъщност трябва каращите и държащите телефон в ръка да бъдат лишавани от право на управление за определен срок", пише жена в секцията за коментари. "Трябва да си представят какво може да стане при възникване на ситуация и не дай си боже в тази ситуация да е тяхното дете, изскочило измежду колите", допълва тя.

Други видяха грешка в моториста, който, въпреки наличието на лява лента, продължава направо. "Снимащият сече кръговото да снима как човекът кара без да има каквато и да била предпоставка за ПТП и си се движи в лентата, без да криволичи и в трите", сподели мнението си мъж.

Друг пък сподели, че използва хендфри, защото преди са го глобили, заради говорене по телефона.

Видео: Facebook, Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно.