90-годишна жена е първата, дарила средства в БЧК-Кърджали за пострадалите от пожарите. Жената е успяла да отдели от пенсията си 50 лева.

Тя е не просто дарител, но е и един първите доброволци в БЧК-Кърджали преди около 80 години, когато е била едва на осем години. „Пострадалите хора имат нужда от всичко. Сърцето не ми трепна за тези 50 лева. Малка ми е пенсията, но винаги имам пари. Не е важно колко пари получаваш, а как ги харчиш”, коментира пред Нова 90-годишната Мара Белева.

Жителка на Воден: Нямаме нищичко, къщата ни изгоря с всичко

Тя разказва, че за своите девет десетилетия, не е виждала подобна трагедия. „Исках да бъда там, да им помогна  и да ги прегърна, да ги успокоя, че животът продължава. Важното е, че нямаше жертви. Стока и дрехи се купуват, държавата ще възстанови жилищата на хората”, каза още баба Мара.

„Баба Мара е най-достойният пример за БЧК в Кърджали. Сърцето и душата ѝ са за хората, вече 80 години показва своята състрадателност и съпричастност за всички наши каузи. Кампанията, която БЧК стартира е за помощ на пострадалите от пожари. Всеки може да помогне чрез кратък СМС на номер 1466 или чрез банкова сметка, качена на сайта на БЧК”, добави директорът на БЧК-Кърджали Светломира Димитрова.