Момиче съобщи, че улично коте е заклещено на улука от задната страна на съда във Велико Търново... Вече почти 24 часа. Това видя GlasNews в социалните мрежи.

Момичето твърди, че многократко се е обаждала на телефон 112, но от там само отказвали да помогнат. "Излиза със следните оправдания: Да не се наруши облицовката на сградата, да се поиска съгласие за сградата, тъй като е общинска и да не се насочва такова внимание към животното, защото е улично", пише момичето в публикацията си в социалните мрежи.

"Затова ли се плащат заплати на такъв тип органи, които вече от над 23 часа не си помръдват пръста?", пита момичето преди да посочи, че е звъняла и на стационарните номера на институциите. Те не отговаряли."

Младата жена твърди, че е отишла на място в пожарната, но станал свидетел на "невероятни служители, които пили кафе и гледали "Игри на волята".

Великотърновци са потресени от случая. Някои са готови да дойдат на помощ и да докарат вишка.

В коментарите жена цитира германския философ Артур Шопенхауер - "Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните."

Добричлийка спаси котенце с помощта на добри хора

Очаквайте подробности!

Снимки: Динко Стойчев