Мъж и жена останаха без покрив над главата. Веско и Красимира от Варна са били изгонени от приюта, в който били настанени. Сега двойката спи на пейка в Морската градина. За историята им сподели жител на града. Той им е помогнал с малко храна и пари, а сега се опитва да им намери дом.

Ето какво сподели Тони Льонков Стоянов:

„Здравейте на всички! Това на снимката са Веско и Красимира… и техният дом. Долу вляво е леглото им… Били изгонени от приюта в жк. „Победа“ на ул. „Петко Стайнов“ 7, понеже на тяхно място настанили чужденци… готино, нали. От няколко дни спят на полянка в морската градина (над аквариума) и не знаят какво да правят. И двамата ходят с бастунчета и са видимо много, много слаби. На Веско му откраднали чантата с личната карта. Вика, че не съществувал вече (усмихва се). Утре ще го заведа да му направят нова. С моето семейство им взехме и храна, но не много, няма къде да я съхраняват и ще се развали. Утре пак ще им занесем. Оставихме им малко пари. Имали нужда от дрехи.. ще им занесем, но най-вече имат нужда от покрив. Красимира вика, че една барачка им била достатъчна. Веско разбирал от ВиК, може да заработва някой лев, за да плащат поне ”покрива над главата им”.

Има ли някой, някъде, където може да настани Веско и Красимира… където и да е, само да не са на открито. Веско вика “ами, ако завали”…, а то ще завали скоро. Ако някой има някоя стара барачка, моля да помогне, ние ще поемем наемите в началото, докато си ”стъпят” на краката. Моля да споделите поста ми, и ако имате желание да минете да им оставите по нещо. Те са много мили и усмихнати, въпреки моментното им състояние. Благодаря Ви!

Оставям телефон за връзка с мен: 0894419431.“

„Отностно хората - потвърждавам всичко написано. Преди работех в заведение за бързо хранене и като минаваха, съвсем мило и учтиво питаха, има ли нещо останало. Никога не са изнаглявали и да са молели за пари. Жалко, че така е станало,“ коментира мъж под публикацията във Facebook.