България скърби за двамата пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха при авиоинцидент край база „Граф Игнатиево”. За летците знаем малко и все пак стана известно, че 28-годишният е стягал сватба след седмица и е бил в очакване на първото си дете.

Три са версиите за катастрофата със самолет L-39 на "Граф Игнатиево"

Поля Цоновска е кмет на Долна Митрополия и е познавала двете жертви на трагичния инцидент. Тя не скри, че все още е в шок от новината за смъртта на пилотите. „Няма как да бъдат забравени! Ние сме авиационен град и на герба ни има самолет”, каза още Цоновска.

По думите ѝ разбилият се самолет бил почти като нов след ремонта му в Чехия. „Недопустимо е обаче в мирно време да се допускат такива инциденти”, категоричен е градоначалникът. Днешният ден е траурен за Долна Митрополия.

13 минути е продължил полетът на загиналите пилоти

Траур е обявен и в родните градове на двете жертви - Лом и Разлог. Кметът на Разлог Красимир Герчев коментира пред Нова: „Трагедия. За нас е особено мъчно, защото единият пилот - Венцислав Дункин, е от нашия град. Всеки ден се срещам с баба му, с дядо му. Голяма мъка, защото очаквахме и сватба след една седмица. Какво нещо е съдбата… Винаги съм се замислял дали в шоуто трябва да участват военни пилоти -  нямам отговор. Хората са в шок и стресирани, защото никой не е очаквал това да се случи. Венцислав го знаем като безупречен пилот, обучението му завърши прекрасно. Следим неговата кариера, но се случи най-лошото. Бог да го прости и светла му памет”, каза градоначалникът.