Продължение на историята за необичайния инцидент, случил се на влака по линията Пловдив - Димитровград. Пътници се озоваха в ролята на спасители, бутайки локомотива, за да бъде отстранена техническа повреда. Историята разказа от първо лице пред GlasNews.bg блогърът Йорданка Николова, която е пътувала в композицията. 

Още вижте във видеото: 

Според разказа на Николова, малко след като влакът напуснал Пловдив, машинистът информирал пътниците за неочакван проблем с пантографа на локомотива, като съобщил: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи". Тогава Николова, в духа на шега, подметнала идеята пътниците да слязат и да бутат локомотива, за да помогнат за решаването на проблема между контактната мрежа и машината.

За нейна изненада, предложението било прието не само от машиниста, но и от група по-млади мъже сред пътниците. Те наистина слезли от влака и започнали да бутат локомотива. След около 20 метра бутане, пантографът се освободил и влакът отново поел по своя маршрут.

Николова разказва, че въпреки неочакваното развитие на събитията, настроението сред пътниците останало добро, а за инцидента се говори като за куриозен случай. Влакът пристигнал на крайната си дестинация, Димитровград, със закъснение от едва 9 минути.

От Българските държавни железници (БДЖ) потвърдиха инцидента, но се въздържаха от допълнителни коментари.

Този необичаен случай показва как понякога в кризисни ситуации, пътниците могат да се обединят и с общи усилия да преодолеят трудностите, дори и когато става дума за нещо толкова нетрадиционно като бутане на влак.