Врачани са потресени от грозна гледка на открирата сцена в парка зад паметника на Христо Ботев във Враца. Паркът, познат като "Зелето" или "Зеленчука", всяка сутрин осъмва пълно с боклуци.

Оказва се, че гледки, подобни като на снимката, са ежедневие за гражданите на Враца. За проблема алармира жена в социалните мрежи.

Както се вижда на снимката, пейките са заринати с отпадъци - от бутилки с алкохол, както и кутии от цигари и фасове, до флакони с райски газ, балони и опаковки от храна. Жената обвинява учениците за мръсотията, като допълва, че през учебно време подобни гледки се виждат предимно през почивните дни и уикендите, но сега, когато децата са в лятна ваканция, учениците редовно се събират вечерта на въпросното място и оставят боклуци след себе си.

Гражданите, които стават свидетели на това имрповизирано сметище в централната част на града, се възмущават от бездействието на младите. Само за часове публикацията събра стотици гневни реакции и коментари. "Боже мили, младото поколение... а след време дори ще ни управлява.", пишат коментиращи.

Някои обвиниха родителите на децата за липсата на възпитание, а други намериха грешки и в органите на реда, както и в почистващите фирми. "Хората трябва да си изхвърлят боклуците и да не допускат такива грозни гледки. Но не си мислете, че на запад няма такива. Просто службите по почистването си вършат работата още преди изгрев, за да чисто през деня.", пише жена.