…Няма живот за мен вече. Загубих детето си. Вчера моята обич и гордост си тръгна от нас. "Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен вече до края на дните ми. Йосенце, защо съдбата беше така жестока, рожбо ненагледна, златно мое талантливо момче?

Това изплака на страницата си във Facebook журналистката Искра Банкова - майката на актьора Йосиф Шамли, който рано си отиде от този свят – талантлив, обичан от публиката и от колегите си.

"Сбогом, обич моя. Сърцето ми се къса...", сподели съпругата му Полина Костова също в социалните мрежи.

А той си отиде безмълвно от нас, само на 47 години.

"Йосиф беше най-внимателният, любезен, примерен, мъдър, умен и отзивчив човек, когото познавам - сподели негова колежка от трупата на театъра. - Остави три сирачета - има голямо момиче от първия брак и две малки дъщерички от втория. Все се шегувахме по този повод с него. Караше една стара кола и все спорехме за място на паркинга. Чуха се слухове, че може би е посегнал на живота си. Абсолютно не го вярвам! Но ако нещо го е убило, това е безпаричието - така страшно за нашата професия! Особено когато си с три малки деца... А имаше за какво да живее, имаше много роли зад себе си и пред себе си!".

Поклонението на актьора е утре, 30 октомври от 11 часа, във фоайето на Народния театър "Иван Вазов".

Актьорът Йосиф Шамли пое към вечността. Млад, талантлив, обичан…