Вълна от съпричастност към 19-годишния Светослав Димитров от Свиленград, пострадал при пожара в Сакар. Близките му казват, че към настоящия момент вече не е необходимо да се дарява кръв. За него се грижат лекари в болница "Свети Георги" в Пловдив. Надяват се обаче властите да позволят на Светльо да започне образованието си в НСА, когато се възстанови, макар и със закъснение. Защото мечтата му била да учи в спортната академия. 

Критично е състоянието на Светослав, изгранията са дълбоки и по цялото тяло

За 19-годишният Светослав, който пострада при пожара в Сакар, най-важни са децата, на които е треньор по футбол в Свиленград. "Той е не само треньор на отбора, той е баща, по-голям брат. Учим се от него и той от нас. Той е част от нашите семейства", споделя Анна-Мария. 

Пример е и за родителите им. "За нашите деца той е пример за смелост и за това как трябва да се постъпва, когато някой е в беда. За нас родителите Светльо е надежда, че един ден и нашите деца ще стана като него", посочва пред Нова Галина Манева, родител.

Светльо пострада при пожара в Сакар в началото на седмицата, падайки от цистерна, теглена от трактор в горящия район. За класната ръководителка на младия мъж няма изненада, че той е тръгнал да гаси пожара в Сакар като доброволец.

"За мен това, което е направил той - не е изненада. Той е уникален. Един от многото ученици, които са минали през мен. Светльо е твърдоглав, защото каквото си науми, го постига. Аз съм убедена, че той е тръгнал не някой да каже, че той влезе в битката с пожара, просто, за да помогне на възрастен човек", категорична е Ирина Проданова, класен ръководител на Светослав.

И разказва, че лошата новина обеднява, но е и доказателство, че хората могат да си помагат. Сега в Свиленград се надяват Светльо бързо да се възстанови и да започне обучението си в НСА. А най-добрият му приятел разказва, че е фен е на "Левски" и че мечтае да е професионален треньор по футбол.