В социалните мрежи жена разказа, че вчера една не са я "отнесли" на пешеходна пътека в Стара Загора на улица "Иван Вазов". Иванка Йоргова споделя в местна Facebook група, че шофьорът на колата ѝ се разкрещял. "Преди малко един шофьор щеше да ме отнесе, като се развика нещо от колата си, че не трябва да ми спира... не разбрах много добре.", пише жената.

Жители на Стара Загора и района обясняват, че въпросната пешеходна пътека е много опасна и нерядко се случват инциденти. 

Йоргова посочи, че веднъж завинаги местната управя трябва да реши дали на мястото има, или няма пешеходна пътека. "Ако не е пешеходна да махнат знаците, ако е - да маркират!", завършва публикацията си тя. 

Бърза справка в Google Maps показва, че състоянието на същата пешеходна пътека не е било никак по-добро през месец юни, отколкото сега.

GoogleMaps, юни 2024

Иванка Йоргова, 28 август 2024

Коментираща споделя, че зебрата не е боядисвана от години. 

"Пазете се, най-добре. И с повишено внимание. Тия примати не знам от коя пещера излизат. Мен също щяха да ме отнесат на пешеходна пътека на Ботев, преди време. Бях на средата на шосето и няква тиква просто ускори, само и само да не спре. От снимките съдя, че всичко там е окей. Да, изтъркана е, но знакът е достатъчно очевиден.", пише С. Петранов.

Други коментиращи се съгласиха, че знакът е по-важен от самата пешеходна пътека. "Първо се гледат знаците, след това маркировката.", пишат те.