Притеснителен сигнал за катастрофа в София, след която за щастие няма ранени, но пък има заплахи и опит за саморазправа. Близък на шофьор, който удря такси, заплашва свидетел на катастрофата и го убеждава да не дава показания пред полицаите.

„Бях близо до инцидента и първо чух форсирането на автомобила, след това видях маневрата на светофара - опит за дрифт. Човекът не успя да овладее колата и се удари в таксито“, заяви свидетелят на катастрофата Иван Стоянов.

Според него случката не е инцидент. „Ако беше загуба на контрол, колата нямаше да е на 4000 оборота и да се чува от кръстовището още“, допълни той.

Серия от катастрофи в София - лъскава машина е потрошена СНИМКИ

Иван Стоянов разказва, че отива на мястото заедно с други свидетели. Правят забележка на шофьора и подават сигнал на телефон 112. „Според мен нормален човек това не би го направил. Шофьорът не беше на повече от 20-22 години“, казва свидетелят.

Полицията съобщава на място, че няма нужда от свидетели. „Тръгнах да си ходя, когато баща му, предполагам, дойде до мен и ме попита дали аз ще съм свидетел. Започна да ме бута и да навлиза в личното ми пространство“, обясни Стоянов.

Свидетелят подчертава, че по негови наблюдения на шофьора е взета проба за алкохол, но не и за наркотици, въпреки настояването от страна на гражданите.

Министерството на вътрешните работи обаче заявява, че са направени всички необходими тестове и резултатите са отрицателни. Освен това съобщават, че е издаден акт на шофьора, причинил катастрофата, пише Нова.

Каскадата край Асеновата крепост: пострадали са мъж и жена, колата ударила и дърво