Според Яна Славянска тиквичките трябва да бъдат забранени да се садят, но защо?
Славянска не познавала човек, който се е излъгал да завъди само две гнезда от тази "напаст" и да не е пропищял. В социалната мрежа Фейсбук тя споделя, че това чудо - готварските тиквички, трябва да бъдат забранени да се садят в личното стопанство. А причината - "плодят се като зайци", и то ежедневно. "Ами за миг да им обърнеш гръб и хоп - налеят се като торпеда!", написа тя в интернет пространството и предизвика вълна от реакции, коментари и споделяния на поста си.
Яна споделя още, че миналата седмица тя и семейството й изкарали само на тиквички - пържени, пълнени, на руло, на суфле, на мусака, на огретен... Тази седмица пък обявили кулинарно неподчинение и са настъпили дни на меню, свободно от тиквички.
Жената имала толкова много тиквички, че чак раздавала на колегите от работата си, но и те вече отказвали да ги взимат, дори са започнали подозрително да избягват "развъдничката на тиквички".
Предлагаме Ви да прочетете цялата й публикация, а след което ще хвърлим поглед и на някои от коментарите под нея:
"Това чудо - готварските тиквички, трябва да бъдат забранени да се садят в личното стопанство. Не познавам човек, който се е излъгал да завъди "само" две гнезда от тази напаст и да не е пропищял. Не стига, че се плодят като зайци, и то ежедневно, ами за миг да им обърнеш гръб и хоп - налеят се като торпеда! Миналата седмица изкарахме само на тиквички - пържени, пълнени, на руло, на суфле, на мусака, на огретен... Тази седмица обявихме кулинарно неподчинение и настъпиха дни на меню, свободно от тиквички. Но гадните проклетии отмъстиха порядъчно със свръхплодовита реколта от едри като авиационни бомби тиквета. Убедена съм, че ако имах вълшебна пръчица, можех да ги превърна в локомотив вместо в каляска, ама къде на майната си щях да пуф-пафкам с него?! Сега само пухтя в безсилие какво да го правя този наспорил урожай. Даже и колегите в офиса вече категорично отказват да им нося и взеха да ме избягват подозрително. На комшиите не предлагам - ще ме намразят вовеки. Абе вие какво ги правите тези тиквички?"
Ред е на коментарите под поста. По повод въпроса на Яна, който гласи: "Абе вие какво ги правите тези тиквички?", Петя Павлова казва, че ги маринова за зимата. Ето как: "4 кг тиквички нарязани на кубчета като за мусака - 1 ч.ч захар 1/2 ч.ч сол - поръсват се и се оставят да стоят 1 час. Прецеждат се и водата се маха. Заливат се с марината от 300 мл. оцет, 100 мл. олио, 5 глави чесън счукан, нарязан на ситно копър. Обърква се и се пълни в буркани. Варят се 5 мин за капачката."
Ситуацията при Дани Панайотова не е по-различна - дворът й е пълен с тиквички. "В нашия двор пък си имаме цели 5 гнезда от тези "нахални" пусти тиквички... И познайте какво... Тази вечер вечеряхме ТИКВИЧКИ. Утре подозирам, че пак това ще се яде.", пише тя.
"Не бях се смяла скоро толкова, като на този пост за тиквичките", коментира Вилияна Маринова и допълва: "Преди две години, като дойдохме да живеем на село, идея нямах колко да насадя и понеже ми беше жал да изхвърля разсада, сложих 12 гнезда, по 2 корена. Добре че наоколо има съседи с кокошки, та хич не ми се сърдеха, като им носех касетка с попрерасли тиквички. Тази година, за пръв път сложих от тъмните".
Снимка: Яна Славянска / Facebook
Прочетете още
- 18:47 Над 200 са станаха жертвите в Испания, български шофьори били на 1 км от торнадото ВИДЕО
- 14:14 Арестуваха трима от Асеновград, хванати докато купуват гласове за Манол Генов
- 20:00 24-годишно пророчество на Симпсън намеква, че Камала Харис ще стане президент на САЩ
- 21:00 НАСА показа как изглеждат местата за кацане на астронавтите на Луната СНИМКИ