Днес вървейки през главната на града видях събрали се хора, дете ревеше и викаше, а на земята лежеше жена. Всички стояха и гледаха как умира. А малкото дете крещеше "Бабо, бабо!" Потресаващо.

Така започва публикация на жена, станала свидетелка на ужас в центъра на Пловдив. "Това за мен не е човешко. Няма хора, а едни бездуши същества, които просто гледат сеир.", казва тя.

Жената разказва, че е видяла непозната жена да лежи на земята, докато се тресяла, а от устата й излизал фонтан от повръщано. През цялото време хора са прииждали и събирали около нея, за да снимат с телефоните си. "Представяте ли си, колко интересно беше, че хората снимаха неприятната ситуация."

"Хвърлих си чантата и отидох да обърна жената настрани. Обърнах я, а в това време дойде синът и и продължи да се бори за живота ѝ", казва Йорданка Калоферова. "Оттеглих се", продължава тя - "жената започна да мръда."

Калоферова каза, че 5 минути, след като жената се е оправила всички са се разотивали. "Шоуто свърши", казва тя.

"Мислете, че когато правите нещо, то се връща. И каква съвест имате? Как спите? Нямам медицинско образование, но имам съвест и сърце, а всички днес бяха просто едни дървета, стояха си безмълвно и гледаха. Безкрайно тъжна съм и дано след днешния ден, поне някой да се промени и да стане ЧОВЕК!", завършва публикацията си жената.

Снимката е илюстративна.