19-годишният шофьорът, самокатастрофирал зрелищно преди дни в Асеновград, се разкая в коментар във Facebook. Младежът, който се заби с БМВ-то си в мантинела на ул. „Цар Иван Асен II“, споделя, че осъзнава вината си. Веско Грозев обаче отрича да е правил умишлен дрифт по улиците на града, а причината за произшествието отдава на несъобразена скорост и неизправност в автомобила.

Публикацията в местна фейсбук група, под която той е оставил коментара си, е направена от Костадин Василев – свидетел на инцидента. В нея Василев намеква, че е бил принуден да изтрие снимки на произшествието, както и че е направен опит да се прикрие инцидента вероятно с цел избягване на отговорност от извършителя. Разказва, че е дал показания пред Районното управление на МВР в Асеновград, пише TrafficNews.

19-годишен с БМВ прелетя през мантинела в Асеновград* СНИМКИ

„След всички изписани неща по мой адрес и по адрес на семейството ми, искам и аз да кажа някои неща. Първо благодаря на всеки, който при случилото се произшествие дойде и ме попита как съм и имам ли нужда от помощ (всъщност това не бяха повече от 4-5 човека). Второ за случилото се ПТП по никакъв начин не се опитвам да се изкарам невинен, напротив виновен съм, за което бях и задържан, и ще поема отговорност, при което слава на Бог нямаше пострадали невинни хора“, казва в коментар под публикация шофьорът на БМВ-то Веско Грозев.

GlasNews.bg припомня, че младият водач е с едва няколко месеца стаж зад волана. След проверка се оказа още, че в рамките на няколко месеца Грозев е бил санкциониран с акт и две глоби с фиш за допуснати нарушения на Закона за движение по пътищата. Автомобилът му е с прекратена регистрация поради изтекла застраховка „Гражданска отговорност“.

Младежът, катастрофирал в Асеновград, е с книжка от скоро и без "Гражданска отговорност"

Водачът обаче има друга версия: „Относно дилемата дали съм дрифтил - НЕ! Не съм се опитвал да дрифтя. Както вече знаете, колата е била технически неизправна (развалени блокажи), за което аз лично съм виновен. Също така не съобразих скоростта си с острия завой и неравността преди него, след което изгубих контрол върху автомобила“, споделя той.

Той коментира и негативните мнения на потребители, които са се изказали по отношение на произшествието:

„Извинявам се на всеки, който е бил в близост на произшествието и е бил в някаква опасност да бъде наранен от моята незряла постъпка. Заставам зад думите си и името си от "поредното мамино синче". Трето пожелавам на всеки един, който ме е клел, който ме нападаше след произшествието и търсеше саморазправа с мен, никога да не попада в такава ситуация, нито негов син, нито негов брат и никой негов близък!“, заключва Грозев.

Отнеха книжката на 19-годишния, катастрофирал в Асеновград