Пътният експерт Диана Русинова сигнализира за ужасяващи задръствания в столицата.

"Цяла София е задръстена, 6 км се пътуват за 36 минути - добре дошли в аматьори ленд!", написа тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Думите й са подкрепени от снимка, на която се виждат километрични колони от автомобили.

"Тези, които управляват София и за оператори на тоалетна не стават", допълва Русинова.

Експертът по пътна безопасност е заснела и GPS навигация, на която виждаме, че някои от булевардите в София са "светнали" в червено.

"Днес какво им стана на всички… С толкова хубав градски транспорт се хвалим, пък всеки на колата", написа Тодор Васев в коментарите под поста на Диана Русинова. 

"С градския транспорт е същото. Да не говорим, че от Подуяне до ТЕЦ Дружба директен транспорт - НЯМА", отговори Русинова.

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Божидар Божанов се съгласи с думите на Диана Русинова относно кошмарните задръствания в столицата.

"Че има задръствания, има. Но дори да приемем, че на места с реорганизация има допълнителни задръствания, защо цяла София да е по вина на сега управляващите? Освен циклите на светофарната уредба едва ли друго могат да променят за толкова кратко време (а и тях едва ли са променяли).

Малко става като оня виц:
- заваля!
- простаци!", написа Божидар Божанов.

Диана Русинова обаче му препоръча да се поинтересува какво е спирала на трафика, преди да се изказва по темата.

"И от това ли разбирате? Прочетете теория на трафика и по-конкретно се поинтересувайте какво е спирала на трафика и тогава се изказвайте. Междувременно посъветвайте съпартийците си да прочетат законите и да не правят незаконни неща. Втрещена съм от глупостта, която се сътворихте от ПП-ДБ-СС и Ви моля да не ми пишете под публикациите ми, защото те изразяват личното ми мнение, а мнението на закононарушители и съучастниците им не ме интересува!", написа тя.