Смели (или безразсъдни) бургазлии и гости на града продължават да ползват рухналата алея, свързваща Солниците с квартал "Сарафово", въпреки печалното ѝ опасно състояние.

Мъж сподели снимки, показващи актуалното състояние на пътя за разходка край морето. От тях е видно, че разминаването на двама души е невъзможно, а в някои дори едни човек би преминал с мъка.

 "Скоро алеята покрай вълноломите за към кв. "Сарафово" ще стане неизползваема! А колко много хора минават оттук на ден", отбелязва Димитър Пешев. "Не знам дали ще изкара тази зима", казва бургазлията пред гледката на рухналата алея.

Местни жители се притесняват, че състоянието на алеята може да е предпоставка за инцидент с пострадал човек. Обход през нивите има, но хората продължават да се опитват да минат край морето, защото им е по-удобно.

Припомняме, че проблемът започна още преди няколко години, когато заради свлачище и морското вълнение част от алеята рухна.

 Укрепването и възстановяването на съоръжението се бави от години, като причината разногласия между институциите за това кой трябва да поеме финансирането на проекта.