Жители на Батак масово се оплакват от агресивни кучета. Темата за животните и проявяваната от тях агресия бе повдигната от Геогри Гарков в социалната мрежа Facebook. 

"Няма ли община, полиция... или очакват да има жертви?", написа Геогри Гарков. Мъжът от пет дни преминава през улица "Родопи" с пръчка в ръка и камък в джоба заради агресивните кучета.

По думите на Георги кучетата не са бездомни, тъй като имат изградени колиби пред къща на улица "Родопи". Тогава защо стопаните им не ги отглеждат в имота си, а на улицата, питаме се ние.

"В грубо нарушение на закона "стопаните" са превзели тротоара, построили са специани колиби, на практика са блокирали улицата и съседите са принудени да обикалят по другите улици", добавя той.

Геогри споделя още, че въпросните кучета са го нападнали и са захапали якето му.

"Опитите да се разговаря с кучкарите са неуспешни, защото те са по-агресивни и от кучетата", отбелязва мъжът.

В коментарите под публикацията Петър Ганев написа, че неговата съпруга и детето им също са били нападнати от кучетата. Той отбелязва, че това се е случило през лятото.

"На точно тази улица, пред тази къща, преди няколко месеца имаше около 10 малки кученца. Тогава беше още по-страшно, защото кучетата, които са приютени в тези колиби, си пазеха малките. Има доста оплаквания, за да бъдат прибрани в приюти кучетата, но нищо не се задейства по този въпрос. Стопаните ще продължат да си ги гледат в колибите, а кучетата ще продължат да нападат минаващите хора", написа Илиана Цветанова.

Геогри Гарков, който сигнализира за проблема, твърди още, че много жители на Батак се оплакват от въпросните кучета и стопаните им.

"Съседи ми споделят, че избягват мястото и минават по обиколни улици, защото се страхуват", допълва той.