Мъж от София твърди, че алабай е нахапал кучето му, след като е влязъл в двора му в столичния квартал "Драгалевци".

Инцидентът се е случил на 21 септември, а Добромир Нейчев сподели в социалната мрежа Facebook своето възмущение от безотговорното поведение на собственика на голямото куче.

„До собственика на алабая, който за пореден път виждам изтърван, не е достатъчно да му сложите GPS каишка и всичко да е точно! Защото днес е кучето ми, а утре може да е някое дете. Ако 100 кг. куче ви изскочи насреща, колкото и да е добро, ще ви стресира. Водете си ги на каишки или хванете някой да ви научи как да го гледате“, написа Нейчев.

Нейчев също така сподели снимки, които показват раните, нанесени на неговото куче от алабая.

Под публикацията се появиха множество коментари от други жители на квартала, които също споделиха своите неприятни преживявания с агресивния алабай. Поли Венкова написа: „Пострадаха доста кучета, включително моето и майка ми“, подчертавайки, че това не е единичен случай. Благовеста Кенарова също изрази своето недоволство и описа собственика на кучето като изключително безотговорен. „При предишен случай говорих със собственика, който се оправда с нещо нелепо“, допълва тя.

Жители на "Драгалевци" призовават за по-сериозни мерки срещу безотговорните стопани на домашни любимци, тъй като инциденти като този могат да представляват сериозна заплаха не само за животните, но и за хората в квартала.

„Вече не смея да си разхождам кучето в тази част на квартала. Тази порода е много опасна, това е абсолютно безобразие“, коментира друг жител.