Агенти на Комисията за противодействие на корупцията са влезли тази вечер в дома на Джейхан Ибрямов - кандидат за депутат от Алианс за права и свободи на Ахмед Доган.

Че нещо странно се случва с Ибрямов пръв съобщи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, който също избра страната на почетния председател в конфликта в движението.  В пост във фейсбук той написа около 21,30 часа обезпокоен, че Джейхан Ибрямов е изчезнал от три часа насам.

"Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?", гласи съобщението в социалната мрежа на Кючюк.

В дома на кандидата за депутат Джейхан Ибрямов тече обиск от агенти на антикорупционната комисия, потвърдиха за "24 часа" членове на семейството. По неофициална информация на NOVA пък Ибрямов е бил задържан.

Името на Ибрямов бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки. На 21 август бе конфискуван и джип на Ибрямов, който му бил даден от фирма, участвала в нанасянето на щети на бюджета в размер на 11 млн. лв. според твърденията на разследващите институции.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Ахмед Доган в конфликта му с Делян Пеевски.

В момента Ибрямов е кандидат за депутат и като такъв трябва да има имунитет. Няма информация от ЦИК да са давали съгласие за снемане на имунитета му.

Обновена: 23:52

Според неофициална информация Джейхан Ибрямов е задържан.

Оказва се, че акцията е била на ГДБОП, а не на антикорупционната комисия.

Ибрямов е задържан в момент на получаване на голяма сума пари, която можела да бъде и за купуване на гласове. Като задържането е станало в рамките на разследване на ГДБОП за чадър над организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, пише "24 часа".

Въпреки това, съпругата на кандидат-депутата Биршен Ибрямова обясни чрез публикация във Facebook, че няма представа къде се намира той. "В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове - все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан. В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа", написа тя.

Очаквайте подробности!