Не стихват реакциите за визията на асеновградското читалище "Родолюбие" - средище на духовността в градчето. Първо, хората се притесняваха, че предвиденият ремонт по оперативната програма "Региони в растеж" ще промени визията на сградата, за което "виновни" бяха изложени в медиите 3D изображения на сградата, които предизвикаха противоречиви реакции. В крайна сметка ремонтът приключи, сградата беше официално открита през май и хората видяха, че стилът на колонадите на входа на читалището е запазен и оформен в същия - дорийски, стил.

Емоциите като че ли утихнаха до... преди няколко дни, когато на фасадата на сградата се появи нов надпис - КИНО. Ето какво написа анонимен гражданин в социалните групи, чийто пост предизвика отново широка полемика:

"Скъпи съграждани, може би сте забелязали (ако тези дни сте минавали покрай читалище „Родолюбие”), че сградата вече има ново наименование – КИНО! Не знам как приемате това, но лично на мен ми се струва ПЪЛЕН АБСУРД (със или без Румен Бахов).

Да, съгласен съм, че в сградата на читалището ще се помещава и КИНО, но някак си е твърде нелепо на централния вход на сградата да се кипри надписът „КИНО”. Крещящо, безвкусно, кичозно - с две думи – пълна еклектика! Струва ми се абсолютно неуместно надписът „КИНО” да измества наименованието на сградата, която в крайна сметка функционира като читалище.

Да кажа, че съм бесен, би било доста слабо да опише емоциите ми! Боли ме! Много ме боли! Как е възможно един културен институт на над 150 години да бъде префасониран в КИНО! Не знам кому е хрумнало да разреши подобно безобразие (без извинение)! И не ме определяйте като краен „хейтър”! Разбира се, че трябва да има указателна табела къде ще се намира киното, но нека да бъде на подходящото място – изнесено като билборд, или там, където ще бъде самото кино. А не на централния вход.

Уважаеми съграждани, това, което ми дава надежда в цялата тази ситуация, е, че има много други люде в този град, които милеят за културата и културните ни институции. И пиша всичко това не за да се наслаждавам на словоизлеянието си, а точно заради вярата, че можем да направим нещо. Надявам се, че имате добри идеи. Аз самият съм все още твърде потресен, за да измисля нещо. Нека не сме безразлични!"

Според асеновградчани новият надпис не е просто нелеп, а направо изглежда гротескно:

"На тази табела не й е там мястото, защото разваля фасадата на сградата! Силно се надявам, че служителите в Общината ще я махнат…"

"Много грозно, поне надписът да беше в архитектурния стил на сградата!"

"А тази табела както са я сложили, така и да се махне."

А вие какво мислите?

Сградата без надписа "Кино"