Полицията в Русе се самосезира след разпространен в социалните мрежи видеоклип, на който се вижда как мъж посред бял ден влачи пътен знак по централната улица "Александровска", а никой от хората наоколо не реагира.

Оказало се, че мъжът е 45-годишен и има психически проблем. Човекът намерил знака паднал на ул. "Ниш", вдигнал го и го завлачил покрай Пантеона на възрожденците към главната ул. "Александровска".

Минал по нея и после зарязал знака на пресечната улица "Духовно Възраждане". Това се случило пред погледите на много хора, но никой не се опитал да го спре. Дори авторът на видеоклипа не се обадил на тел. 112 или пък в МВР.

Тръбата с поставените на нея два пътни знака Б1 "Пропусни движещите се по пътя с предимство" и Г2 "Движение само надясно след знака" са върнати на общинското знаково стопанство.

Случаят е документиран в Първо районно управление, води се преписка, която ще бъде докладвана по компетентност в прокуратурата.

От полицията апелират към гражданите при подобни ситуации, както и при забелязване на нарушения и престъпления, при възникване на инциденти или произшествия да не остават безучастни свидетели, а да сигнализират своевременно компетентните органи.

"Понякога едно обаждане може да спаси човешки живот, би спестило излишното изразходване на обществените ресурси, които са разходи за всеки данъкоплатец", допълват от полицията.