Жители на Ловеч сигнализират за проблем, свързан с безопасността на децата.

На вниманието на обществеността бе изнесен сигнал за опасно поставена рампа за велосипеди, която представлява сериозна заплаха.

Магдалена Христова първа алармира за проблема, като изрази безпокойство за безопасността на децата, които използват рампата.

Въпросната рампа е разположена на автомобилен път, водещ към гробищния парк.

"На вниманието на родителите, които направиха тази естакада на децата си! По този начин правите на децата си мечешка услуга. Никое от децата не спира, а излиза директно долу на улицата. По тази улица минават коли с доста по-висока скорост от ограничението. Дали помислихте какво може да се случи?", гласи публикацията на Христова.

Според някои коментари под поста на Магдалена, рампата е била поставена за нуждите на наскоро проведено колоездачно състезание. Ако това е вярно, тогава възниква въпросът защо организаторите на събитието не са предприели необходимите мерки за отстраняването й след приключване на състезанието.

"Това "съоръжение" е все още там на пътя за гробищата. Не знам кой "умник" го е поставил на пътното платно и е насочил трасето за децата, но това е безумно и много опасно! От там постоянно минават коли за гробищата и неминуемо някой ще пострада!", написа Даниела Борисова в секцията за коментари.

Ситуацията с опасната рампа изисква незабавна реакция от страна на местните власти, смятат жители на Ловеч.

"Даже не са го доизмислили хубаво, тук няма да се получават толкова ефектни скокове. Най-добре да направят екшън рампа горе на ретранслационната кула и обърната посока Запад. Апропо, такава конструкция не би трябвало да има място на автомобилен път, пък макар и водещ към гробищния парк. Дано някой клет, недовиждащ старец, прибиращ се с колицата си от гробищата, където е запалил вощеница на бабата, не се натресе на тази рампа, която супер се слива цветово с паветата, че ще се обърне по капак без време", коментира Самуил Гетов.

Снимки: Магдалена Христова