Жители на благоевградския квартал "Струмско" сигнализират за зачестяващи случаи на хулиганство в района.

Според анонимен сигнал, публикуван в социалната мрежа Facebook, през последните седмици са отчетени множество инциденти, свързани с увреждане на частна собственост.

Най-често засегнати са паркирани автомобили в района на бесетката на ул. "Струма" 9 А-В. Според автора на сигнала, са наблюдавани случаи на чупене на странични огледала и нанасяне на други щети по автомобилите.

"Тези действия не само нанасят материални щети, но и създават усещане за несигурност и безпокойство в квартала", споделя авторът на сигнала. Той призовава жителите на "Струмско" да бъдат бдителни, особено вечер и през нощта, когато повечето от инцидентите се случват.

"Забелязах, докато бях на терасата преди малко, как три момчета почнаха да чупят и ритат по колите", разказва още сигнализиращият.

Авторът на сигнала призовава всички, които разполагат с видеозаписи или друга информация за подобни инциденти, да ги предоставят на полицията. Целта е да се улесни разследването и да се предотврати извършването на нови подобни деяния.

"Нека не оставяме тези прояви без последствия и да покажем, че няма да толерираме подобно поведение", категоричен е авторът на сигнала.

Дали местните власти ще предприемат необходимите мерки за осигуряване на сигурността в квартала - предстои да разберем.

Снимката е илюстративна.