Джип е блъснал 16-годишно момче в бургаското село Маринка. Джипът е правил ляв завой на кръстовище, когато отнел предимството на младия пешеходеца и го помел.

Инцидентът е станал днес по обяд в центъра на селото, съобщава "Флагман".

„Георги е добре и си е вкъщи. Аз съм учителка на деца от 2-ри клас. Питам се какво щеше да стане, ако дете с по-крехка физика беше блъснато. Дали щеше да е наред? Ами ако оттам преминаваше майка с количка? Потресена съм и се надявам отговорните институции да вземат мерки и да успокоят движението в Маринка“, каза Антонина, майката на блъснатия ученик.

Кметът на селото обясни, че още в началото на мандата си е инициирал среща с отговорните институции на тема „Пътна безопасност“, но тя не е довела до съществен резултат.

„Аз съм жител на селото и добре познавам проблемите му, а това е един от сериозните. Още щом станах кмет поисках да бъде свикана Комисия по безопасност на движението. Бях посочил множество мерки, които според мен са удачни. Въпреки това, най-вече хората от Агенция „Пътна инфраструктура“, бяха против. От всичко, което бяхме поискали, единственото, което се прие е да се освежи маркировката на пешеходните пътеки, което и до ден днешен не се е случило в пълнота“, каза Иван Агафонов за "Флагман".

Снимки: Стопкадри, "Флагман"