Видео, на което се вижда как автомобил блъска видимо младо момче с тротинетка на варненско кръстовище, беше разпространено в социалните мрежи. Инцидентът е от преди дни - на 27 август, минути преди 20 часа вечерта, на улица „Доктор Петър Дертлиев“.

До инцидента се стига, след като момчето с тротинетката, задаващо се от дясната посока на снимащия, минава през пътен остров с цел да продължи направо, а през това време от същата посока се задава и кола, която ще прави десен завой. 

Жълтият цвят е траекторията на момчето с тротинетката, а червеният - на автомобила. 

Непосредствено след произшествието, водачът на автомобила спира колата, за да провери как е пострадалият, който обаче се изправя и взима електрическото си возило. По-късно шофьорът мести колата си, за да не пречи на движението, и отново отива при момчето.

То изглежда е добре, тъй като на видеоклипа се вижда, че няма видими наранявания. Няма официална информация за инцидента, нито пък дали има подаден сигнал към компетентните институции.

Някои потребители на Facebook насочиха вниманието към дупката в закона относно подобни електрически тротинетки. Те посочиха, че щом е на пътното платно трябва всеки "тротинеткаджия" да мине съответния изпит и курс, както и да има книжка за управление поне за най-малката категория МПС-та. "Ако ще се движат по пътното платно, значи са пълноправни участници в движението. Следва: Изпит, СУМПС, регистрация + табела, каска, светлини (+ мигачи), тестове за алкохол и наркотици, застраховка, данък, преглед и административна или наказателна отговорност при нарушения. Каквото е за всички!", написа коментиращ.

"В крайна сметка, виновен или не, с предимство или не, човекът с МПС трябва да пази останалите участници в движението, били те пеш, с тротинетка, велосипед или друго! Този с оръжието винаги пази другия! Особено в градска среда! Но уви, четейки коментарите, си личи колко е културата, морала и благоприличието на водачите на МПС-та в България.", написа друг потребител пред да цитира чл. 3 ал. 2 от Правилника за прилагането на Закона за движение по пътищата - Участниците в движението са длъжни: 2. да пазят живота и здравето на хората.