Близки, приятели и колеги изпратиха журналиста Иван Гарелов, който почина на 3 септември след продължително боледуване.

Почина Иван Гарелов

Последно сбогом с журналиста Иван Гарелов

Поклонението пред Иван Гарелов бе в софийската църква „Св. Седмочисленици“.

Ще го запомня завинаги като човек, като професионалист, като явление, като легенда, каза пред медиите журналистът Бойко Василев. Може би, най-голямата от многобройните заслуги на Иван Гарелов беше, че той създаде демократичния телевизионен език на младата българска демокрация. Само това да беше - е много, каза още Василев.

Гарелов беше от малкото, които създаде школа, имаше ученици, научи ти на професионализъм и на ценности, заяви пред медиите журналистът Уляна Пръмова. Той беше много жизнен човек. Ужасно много уважавах в него качеството да живее в днешния ден, да иска да изживее днешното време, а миналото само да му е биография. Така ще го запомня само с добри чувства, каза Пръмова.

Той може да бъде запомнен с много неща, но най-вече с това, че беше безкомпромисен към репортажа, каза пред медиите журналистът Весела Петрова. Ако в него няма всички компоненти, репортажът не е, или статията, книгата не е. Считам, че е привилегия, че съм го познавала. Той е създал журналисти. Това не всеки го прави. Много малко хора създават, заяви Петрова.

Сред присъстващите на поклонението беше и президентът Румен Радев.

Радев: Гарелов не отстъпи пред ангажимента си към истината

Снимки: NOVA, БГНЕС