Аварирал автомобил озадачи шофьор в София. Водач на БМВ е спрял немското возило на натоварен булевард с вдигнат преден капак. Не е ясно каква е била причината и дали се касае за техническа неизправност. Това, което жител на столицата забеляза, е че мястото не е обезопасено. Няма поставен светлоотразителен триъгълник, който да предупреждава останалите участници в движението. Според мъжа БМВ-то е прекарало над четири часа по този начин.

„Мисля, че е изключително некадърно, човек да стои от 4 часа аварирал, с отворен капак в най-дясна лента и да не сложи поне най-малкото светлоотразителен триъгълник зад него. На главен активен булевард това е недопустимо! (Беше там в 9:00 като минах, продължава да е там в 13:30, като отново ми се наложи да мина).

СВ 0096 ХВ,“ написа Stoqn Aleksandroff в социалната мрежа.

Припомяме, че автомобил задължително се обозначава с предупредителен светлоотразителен триъгълник, който се поставя след автомобила (в лентата, в която се намира, срещу посоката на движение на заобикалящите го ППС), със светеща червена светлина или по друг начин видим за останалите водачи. Като допълнителен сигнал за обозначаване на повреден автомобил може да се използва включването и на авариен сигнал или габаритни светлини; На път извън населено място през нощта или при намалена видимост всеки спрян на платното за движение автомобил трябва да бъде обозначен с включени габаритни светлини.  

Водачът и всеки пътник, който се намира на платното за движение (в зоната на повредения автомобил) трябва да носи светлоотразителна жилетка!