"Във Враца си имат свой прочит на ЗДвП!" С това лаконично описание в социалната мрежа Facebook бе описана нагла случка, станала по улиците на северозападния град.

Водач с бял "Голф" бил хванат от червения светофар на оживено кръстовище. Шофьорът, обаче, решил, че не му се чака на забранителния сигнал и продължил движението си.

За щастие до сблъсък не се стигнало, но само секунди след това в пътната връзка навлязъл таксиметров автомобил, който бил на зелено. Случката не остава тайна - кадри от наглата проява на водача са запечатани от видеорегистратора на кола, която се движила за него.

От данните на устройството се вижда, че маневрата е извършена на 26 септември. Няма информация дали по случая е подаден сигнал до КАТ.

Припомняме, че за същата дата от МВР обявиха, че за 24 часа при 20 тежки катастрофи в страната са ранени 27 души, като няма загинали.

От началото на месеца са регистрирани 524 катастрофи, при които живота си са загубили 29 души, а ранените са 696-ма. От началото на годината са станали 5294 пътнотранспортни произшествия със 327 загинали и 6667 пострадали.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 60 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Шофирайте внимателно! Понякога секунди търпение може да предотвратят трагедия.