Контейнерите за боклук в хисарското село Черничево преливат, това твърди читател на GlasNews.bg. Той е подкрепил твърденията си със снимки, изпратени на редакционната ни поща.

На снимките се виждат два различни контейнера, които са натъпкани до краен предел с отпадъци. Около един от контейнерите има разпилени боклуци.

"Черничево тъне в боклуци", отбелязва човекът, решил да ни сигнализира за проблема. Той посочва, че от препълнените контейнери в селото се носят неприятни миризми:

"Както се вижда и от снимките - не се изхвърлят кошовете за боклук и около тях е доста мръсно. Жители на селото се оплакват постоянно в социалните мрежи. Предполагам, че кметът също не взима никакви мерки по въпроса за изхвърлянето на боклуците".

Местни жители настояват за спешни мерки от страна на общинските власти. Подобни условия не само загрозяват селото, но създават и риск за здравето на хората.

Проблемът с преливащите контейнери и мръсотията около тях е често срещан в малките населени места, където редовността на сметоизвозването често остава под въпрос.

Дали ще има промяна по отношение на събирането и изхвърлянето на отпадъците в Черничево - предстои да разберем.